INFORMATIEAVOND DRUKBEZOCHT

Tijdens de informatieavond op 3 juli zijn er veel suggesties en reacties op de voorgenomen plannen binnengekomen. De antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u binnenkort op deze pagina. Heeft u suggesties ten aanzien van de plannen en wilt u deze met ons delen? Denk met ons mee, we zijn benieuwd naar uw mening!

DENK MEE!
Image module
Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Waarom zou de kerk behouden blijven in dit plan?
Algemeen
In 1924 is de kerk met aangrenzende kosterswoning in de achtertuin van buitenplaats Welgelegen gebouwd. Dit was een herkenbaar gebouw in Voorschoten. De kerk werd zichtbaar, toen, na de Tweede Wereldoorlog, Villa Welgelegen werd gesloopt. Hierna werd een omleiding van de Leidseweg naar de Koningin Julianalaan gemaakt. Tegenwoordig is de kerk een gemeentelijk monument. Nu de kerk sinds geruime tijd zijn functie heeft verloren, hebben we in de planvorming rekening gehouden met de historie en het gebouw een waardige inpassing gegeven in het stedenbouwkundige plan.
Kan de kerk ook een andere (culturele) bestemming krijgen?
Algemeen
Ja. er is nu voorzien om een multifunctionele ruimte te maken. Dit kan worden ingericht als hedendaagse bibliotheek om te lezen, werken en te ontmoeten. Uiteraard zijn er ook andere mogelijkheden zoals een filmhuis of expositieruimte denkbaar.
Is er behoefte aan een grote supermarkt Aldi?
Algemeen
Ja. Uit onderzoek blijkt dat omwonenden behoefte hebben aan een vernieuwde en grote Aldi.
Veelgestelde vragen

ARCHITECTUUR

Komen er ook sociale huurwoningen?
Architectuur
In de voorgenomen plannen zijn vooralsnog geen sociale huurwoningen opgenomen. Het woningaanbod bestaat uit 47 appartementen in verschillende prijssegmenten. Allemaal duurzaam, gasloos, zuinig en klaar voor de toekomst.
Komen er betaalbare starterswoningen en zijn dit koop- of huurwoningen?
Architectuur
Het programma voor de geplande woningen is nog niet bekend.
Komen er ook seniorenwoningen en zijn deze betaalbaar?
Architectuur
Het programma voor de geplande woningen is nog niet bekend.
Kan de hoogte van de appartementen lager worden?
Architectuur
Dat kan zeer zeker, maar voor de financiële haalbaarheid van het plan is er een minimale hoogte vereist. Uiteraard zal stedenbouw haar goedkeuring daarvoor moeten geven.
Op welke hoogte zou de daktuin komen?
Architectuur
De nieuwe daktuin bevindt zich op het winkelgedeelte ca. 4,5 meter boven straatniveau. Evenals de daktuin-hoogte in het tegenovergelegen gerealiseerde plan boven de Albert Heijn (De Hooghe Tuyn).
Gaat de daktuin grenzen aan de kerk?
Architectuur
In het ontwerp hebben we een glazen tussenzone, waardoor er een gepaste afstand met de monumentale kerk is gewaarborgd.
Veelgestelde vragen

OPENBARE RUIMTE

Blijft het fietspad/voetpad tussen de Koningin Julianalaan en Schoolstraat bestaan?
Openbare ruimte
Ja, het fietspad/voetpad tussen Koningin Julianalaan en Schoolstraat zal blijven bestaan.
Waarom zou de kastanjeboom niet behouden kunnen blijven?
Openbare ruimte
Gezien de huidige positie van de boom en de te maken ondergrondse parkeervoorziening is het noodzakelijk om de boom te verplaatsen. Een erkend boomspecialist krijgt de opdracht om naar verschillende mogelijkheden te kijken, zodat we hopelijk de boom kunnen behouden en deze een passende plek krijgt.
Veelgestelde vragen

PROCES & PLANNING

In welke fase bevindt het plan zich?
Proces & Planning
Het plan bevindt zich in de schetsontwerp-fase. In deze fase wensen we veel input van de buurt die we kunnen meenemen in de verdere planvorming, zodat we een breed gedragen plan kunnen realiseren en het een verrijking van het dorp wordt.
Komt er nog een informatieavond?
Proces & Planning
Na het zomerreces staat er een afspraak met de wethouder gepland. Wij zullen hiervoor alle binnengekomen vragen en suggesties inventariseren en de voorgenomen plannen hier zo nodig op aanpassen en optimaliseren. Hierna zullen wij in overleg met de gemeente een nieuwe bijeenkomst inplannen.
Hoe telt mijn mening mee?
Proces & Planning
Vul zo duidelijk mogelijk het contactformulier met uw vragen/opmerkingen in, dan kunnen wij deze input in de planvorming afwegen en meenemen.
DENK MEE

UW MENING TELT

DENK MEE!