AMBITIE & VISIE

HERONTWIKKELING SCHOOLSTRAAT 2-8
AMBITIE & VISIE

DE POORT VAN VOORSCHOTEN

Een upgrade van een bestaande leefomgeving. Nieuw entree maken. Zoeken naar up-to-date waardes. Naar kwaliteit van leven. Vol vertrouwen naar de toekomst. Waarin ruimte is voor milieu- en energiebesparende initiatieven. Voor nieuw groen en nieuwe ontmoetingen.

‘Waar in het verleden de Blauwe tramverbinding van Den Haag naar Leiden doorliep, is deze nu door een auto-fiets verbinding via de Leidseweg langs het Kruispunt en het gemeentehuis omgeleid. Daardoor is een vreemde stedenbouwkundige knip ontstaan tussen de Schoolstraat en het gemeentehuis… met een ongedefinieerd pleintje dichtbij de kerk als resultaat.’

DOWNLOAD TEKENINGEN
DOWNLOAD BORDEN INFOAVOND

ARCHITECT

Architectuur is voor mij een proces waarin ik op zoek ga naar verfijning. Ik ga net zolang door tot de juiste verhouding tussen esthetiek en beleving ontstaat. Een zoektocht naar een optimale balans met de leefomgeving. In die missie is de input van omwonenden en bewoners onmisbaar. 

 Ruud van Bochoven, Architect

Ruud van Bochoven verhuist in 1974 van Den Haag naar Voorschoten. Een periode waarin veel Haagse gezinnen het groene dorp verkiezen boven de stad: ‘Een heerlijke plek om op te groeien. Omdat je in verbinding bent met de natuur maar – door het rijke verenigingsleven – ook met anderen. Die hoge kwaliteit van leven heeft mij als architect gedurende mijn hele loopbaan geïnspireerd. Elke dag opnieuw. Dat ik deze grondgedachte, na al die tussenliggende jaren en projecten, weer mag teruggeven aan Voorschoten, voelt waanzinnig goed.’

Image module
BEKIJK DE VIDEO'S

VISUEEL

Image
STEDENBOUWKUNDIG MODEL
Image
ALDI-PARKEERGARAGE

WINKELS

ALDI

Er wordt ruimte gecreëerd voor een nieuw concept Aldi: Anders, duurzaam en twee keer zo groot. Met ovenvers brood, meer groente en fruit en een aanzienlijk ruime keuze in biologische en fairtrade producten.